For English, please use Google Translate (in the right corner of this page).

De CoronaMelder-app van de rijksoverheid is nu in heel Nederland actief! Gebruik ook de CoronaMelder-app en help mee in de strijd tegen het virus. Op deze manier beschermen wij elkaar.

De CoronaMelder-app heeft als doel om nieuwe besmettingen met het coronavirus sneller op te sporen en om mensen die in de buurt zijn geweest van een besmet persoon eerder te waarschuwen.

De app is geheel veilig en anoniem. Uw mobiel wordt namelijk gekoppeld aan een anonieme code. Het enige wat u hoeft te doen is uw bluetooth aan te laten staan. Zo kan de app achterhalen of u (langere tijd) in de buurt bent geweest van een besmet persoon.

Wanneer u voor een langere tijd dicht bij iemand in de buurt bent geweest die later besmet bleek te zijn met het coronavirus, dan krijgt u via de app een melding. Wat u kunt doen bij een positieve test of een melding, leest u op www.rijksoverheid.nl

De CoronaMelder-app is zowel voor iPhone- als Android-gebruikers te downloaden.


Delen

Informatie

Geplaatst
15 oktober 2020

Onderwerp(en)
Algemeen, Gezondheidstips, Zelfmanagement
Uitgelicht
Nieuw gezicht huisartsenteam SGE Strijp
Nieuw gezicht huisartsenteam SGE Strijp
Geplaatst: 19 november 2020

Huisarts Jacoline Boluijt stelt zich als nieuw lid binnen het huisartsenteam SGE Strijp graag aan u voor.

Zelf aan de slag om uw welzijn te vergroten?
Zelf aan de slag om uw welzijn te vergroten?
Geplaatst: 11 november 2020

Soms is uw gezondheid en welzijn niet zoals u graag zou willen. Uw huisarts nodigt u uit voor bijeenkomsten over gezondheid en welzijn. De onderwerpen die aan bod komen zijn het dagelijks functioneren, kwaliteit van leven, lichaamsfuncties, meedoen in de samenleving, uw mentaal welbevinden en/of de zingeving in uw leven. U krijgt oefeningen en informatie aangereikt en u kunt uw ervaringen delen. Door uw eigen mogelijkheden en kwaliteiten in te zetten houdt u de regie over uw leven. Deze bijeenkomsten zijn zowel fysiek als online te volgen. Schrijf u nu in voor één of meerdere gratis bijeenkomsten.

SGE stopt met formulier voor herhaalrecepten
SGE stopt met formulier voor herhaalrecepten
Geplaatst: 9 november 2020

SGE heeft besloten om te gaan stoppen met het aanbieden van de mogelijkheid een herhaalrecept aan te vragen met het voor u bekende digitale formulier. Hiervoor in de plaats is er de mogelijkheid om uw herhaalrecepten aan te vragen in het veilige patentportaal MijnGezondheid.net of in de daarbij horende MedGemak App.

Oproep door tekorten griepvaccins
Oproep door tekorten griepvaccins
Geplaatst: 27 oktober 2020

Door een grote vraag naar griepvaccinaties door het COVID-19 virus is er, ondanks een grotere bestelling door onze praktijken, een tekort aan griepvaccins. Bent u gezond en kreeg u alleen op basis van uw leeftijd (60-69 jaar) een uitnodiging en heeft u nog geen griepvaccinatie gehad? Wij verzoeken u om af te wachten tot nader bericht. Due to a high demand for flu vaccinations by the COVID-19 virus, despite a larger order by our practices, there is a shortage of flu vaccines. Are you healthy and did you receive an invitation only based on your age (60-69 years) and have you not yet had a flu vaccination? We ask you to wait until further notice.

Online tool ‘PsyScan’ voor patiënt en huisarts
Online tool ‘PsyScan’ voor patiënt en huisarts
Geplaatst: 22 oktober 2020

Patiënten met psychische problemen en huisartsen zijn geholpen met de PsyScan, zo blijkt uit het proefschrift van arts-onderzoeker Luc Gidding (Maastricht University) naar de effecten van de online tool. Het gebruik van het online instrument dat de huisarts helpt bij de diagnose en het kiezen van de juiste behandeling, leidt tot effectievere gepersonaliseerde zorg zonder extra kosten.

Nieuwe afhaalautomaten voor uw medicijnen
Nieuwe afhaalautomaten voor uw medicijnen
Geplaatst: 16 oktober 2020

Op twee locaties van Apotheek SGE zijn afhaalautomaten geplaatst om uw medicatie op te halen. Dit kan 24 uur per dag, 7 dagen per week, dus wanneer het u uitkomt! De assistente helpt u graag als u het lastig vindt en vanzelfsprekend bent u informatie altijd van harte welkom in onze apotheek! There are two new locations of Apotheek SGE with a pick-up machine for your medication. You can pick up your medication 7 days a week, 24 hours a day!