For English, please use Google Translate (in the right corner of this page).

Het nieuwe jaar staat weer voor de deur en daarmee ook een nieuwe editie van IkPas, ook bekend als ’30 dagen geen alcohol’ of ‘Dry January’. Juist omdat nu, tijdens de corona-pandemie, een goede gezondheid extra belangrijk is gebleken.

Zorgen om drinkgedrag

De Corona-epidemie heeft ook invloed op het drinkgedrag van mensen. Mensen kunnen meer stress ervaren, voelen zich eenzaam of vervelen zich waardoor het moeilijk kan zijn om de alcohol te laten staan. Voor verslavingsdeskundigen is juist dit drinkgedrag reden tot zorgen. Uit onderzoek van Tranzo (Universiteit Tilburg) blijkt dat bijna 60% van de IkPas deelnemers zich bewuster is van zijn eigen alcoholgebruik en vaak tot geruime tijd erna minder is gaan drinken. Met grote voordelen voor de gezondheid.

Aanmelden

In de maand januari kan iedereen meedoen met IkPas. De uitdaging daarbij is niet om nooit meer alcohol te drinken, maar dat mensen hun alcoholgebruik even op pauze zetten. Veel mensen ervaren daardoor dat minder alcohol drinken positief kan zijn. Aanmelden kan tot 5 januari via de website: www.ikpas.nl. Na aanmelding helpt IkPas deelnemers actief om deze uitdaging vol te houden met tips, alcoholvrije recepten, online aanmoediging en telefonische ondersteuning.

Delen

Informatie

Geplaatst
15 december 2020

Onderwerp(en)
Algemeen, Gezondheidstips, Zelfmanagement
Uitgelicht
Boostervaccinaties verlopen via de GGD
Boostervaccinaties verlopen via de GGD
Geplaatst: 23 november 2021

De huisarts heeft geen rol meer in het toedienen van COVID-vaccinaties. ----- The booster vaccinations are provided by the GGD.

Enquête Digitaal Gezondheidscentrum
Enquête Digitaal Gezondheidscentrum
Geplaatst: 10 november 2021

- De enquête is gesloten -

Coronavirus - laatste update
Coronavirus - laatste update
Geplaatst: 8 november 2021

Aanpassing coronamaatregelen binnen SGE met ingang van maandag 8 november.

Aan alle SGE patiënten die de jaarlijkse griepprik ontvangen
Aan alle SGE patiënten die de jaarlijkse griepprik ontvangen
Geplaatst: 28 oktober 2021

Komende week op 1, 2, en 3 november is er nog gelegenheid voor de griepvaccinatie in de Tennishal aan de Vijfkamplaan 10 te Eindhoven. Er is extra ruimte gecreëerd om iedereen die dat wil een griepvaccinatie te kunnen geven.

Koninklijke onderscheiding voor Ed Berends
Koninklijke onderscheiding voor Ed Berends
Geplaatst: 1 oktober 2021

Huisarts Ed Berends (66) is vrijdag bij zijn afscheid als huisarts en lid Raad van Bestuur van SGE benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving de Koninklijke Onderscheiding van locoburgemeester Renate Richters van de gemeente Eindhoven.

Overleven na overlijden – 6 daagse voor weduw-ouders
Overleven na overlijden – 6 daagse voor weduw-ouders
Geplaatst: 27 september 2021

Uw partner is overleden, u blijft achter met uw kind(eren). Hoe weeft u dit verlies in uw leven? En hoe doen uw kinderen dat? Hoe veranderen de dynamieken in het gezin? In duizenden contexten van het dagelijks leven is uw verlies voelbaar en zoekt u een nieuwe weg.