For English, please use Google Translate (in the right corner of this page).

Het nieuwe jaar staat weer voor de deur en daarmee ook een nieuwe editie van IkPas, ook bekend als ’30 dagen geen alcohol’ of ‘Dry January’. Juist omdat nu, tijdens de corona-pandemie, een goede gezondheid extra belangrijk is gebleken.

Zorgen om drinkgedrag

De Corona-epidemie heeft ook invloed op het drinkgedrag van mensen. Mensen kunnen meer stress ervaren, voelen zich eenzaam of vervelen zich waardoor het moeilijk kan zijn om de alcohol te laten staan. Voor verslavingsdeskundigen is juist dit drinkgedrag reden tot zorgen. Uit onderzoek van Tranzo (Universiteit Tilburg) blijkt dat bijna 60% van de IkPas deelnemers zich bewuster is van zijn eigen alcoholgebruik en vaak tot geruime tijd erna minder is gaan drinken. Met grote voordelen voor de gezondheid.

Aanmelden

In de maand januari kan iedereen meedoen met IkPas. De uitdaging daarbij is niet om nooit meer alcohol te drinken, maar dat mensen hun alcoholgebruik even op pauze zetten. Veel mensen ervaren daardoor dat minder alcohol drinken positief kan zijn. Aanmelden kan tot 5 januari via de website: www.ikpas.nl. Na aanmelding helpt IkPas deelnemers actief om deze uitdaging vol te houden met tips, alcoholvrije recepten, online aanmoediging en telefonische ondersteuning.

Delen

Informatie

Geplaatst
15 december 2020

Onderwerp(en)
Algemeen, Gezondheidstips, Zelfmanagement
Uitgelicht
GEZOCHT: deelnemers patiëntenpanel ter verbetering hartzorg
GEZOCHT: deelnemers patiëntenpanel ter verbetering hartzorg
Geplaatst: 17 januari 2022

Heeft u in de afgelopen 5 jaar een hartaandoening gehad en wilt u een bijdrage leveren aan het beter maken van de hartzorg? Dan nodigen wij u graag uit om met ons samen te werken als deelnemer patiëntpanel voor verbetering van de hartzorg.

Boostervaccinatie | Registratie in CoronaCheck-app
Boostervaccinatie | Registratie in CoronaCheck-app
Geplaatst: 29 december 2021

Heeft u via SGE een boosterprik gehad? U kunt dan binnenkort een vaccinatiebewijs in uw CoronaCheck-app uploaden. Momenteel zijn we druk bezig om alle gegevens te verwerken. De verwachting is wel dat dit enige tijd kan duren. We vragen hiervoor uw geduld en begrip.

Boostervaccinatie
Boostervaccinatie
Geplaatst: 23 december 2021

We doen er alles aan om massaal te boosteren. De GGD’en schalen daarbij gigantisch op. Ook SGE gaat de GGD helpen met het boosteren van alle 60 plussers.

SGE wenst u fijne feestdagen!
SGE wenst u fijne feestdagen!
Geplaatst: 23 december 2021

SGE wenst u en uw dierbaren fijne en warme feestdagen en bovenal een gezond 2022! SGE wishes you and your loved ones a lovely holiday and above all a healthy 2022!

Nieuwe vaste huisarts
Nieuwe vaste huisarts
Geplaatst: 22 december 2021

SGE Strijp is verheugd om vanaf 3 januari 2022 weer met een voltallig team aan huisartsen te werken.

SGE leidt op!
SGE leidt op!
Geplaatst: 22 december 2021

SGE, DOH Zorggroep en SUMMA college slaan de handen ineen om studenten gezamenlijk op te leiden.