For English, please use Google Translate (in the right corner of this page).

Uw huisarts

Naar aanleiding van de aangescherpte coronamaatregelen willen we u graag op de hoogte brengen van onze huidige werkwijze, die geldt in ieder geval tot 19 januari 2021. U kunt, met klachten of vragen over uw gezondheid, gewoon zoals u bent gewend, telefonisch of digitaal (MijnGezondheid.net) contact opnemen met onze praktijk.
 • De normale huisartsenzorg gaat door, zij het op een iets andere manier. Wij proberen u zo goed mogelijk te helpen en zorgen ervoor dat u veilig bij ons terecht kunt. Om deze veiligheid te kunnen waarborgen vragen wij uw aandacht voor het volgende. Kom niet zonder overleg naar de praktijk; loop dus niet zomaar even binnen voor het maken van een afspraak. Wanneer u een afspraak wilt maken belt u met de assistente.
 • Verwijsbrieven sturen wij zoveel mogelijk digitaal naar u door. Als u toch iets moet ophalen/afgeven op de praktijk kan dit pas na overleg met de huisarts of assistente.
  Wij hebben inmiddels in een aantal centra ook de mogelijkheid om gebruik te maken van een videoconsult, u heeft hiervoor alleen een smartphone nodig met camerafunctie. Vraag de assistente naar de mogelijkheden.
 • Overweeg of u uw hulpvraag ook digitaal kunt stellen. Stuur eventueel een foto mee. Ook dat kan via MijnGezondheid.net. Wij reageren elke dag.
 • Als bellen of beeldbellen geen oplossing biedt bent u welkom op het gewone spreekuur, mits u niet verkouden bent.
 • Heeft u (mogelijk) een Covid-infectie en moet u worden beoordeeld? Dan krijgt u een afspraak op het isolatiespreekuur of de huisarts komt op huisbezoek wanneer u te ziek bent om te komen.
 • Wanneer u afspreekt naar de praktijk te komen, kom alleen en zo kort mogelijk van tevoren.
 • Wij willen u vragen om een mondkapje te dragen bij het bezoeken van ons centrum.
 • Herhaal ook uw medicatie bij voorkeur via de MedGemak-app.
 • U hoeft zich niet te melden bij de balie als u op tijd bent voor u afspraak. Alleen indien u te laat bent dan verzoeken wij u zich te melden bij de balie.
Uw apotheek
In verband met de nog steeds heersende corona maatregelen en om de personele bezetting beter te kunnen borgen blijven de medipunten Sibelius, Prinsejagt en Parade in ieder geval tot 1 juli 2021 gesloten. Patiënten van SGE Sibelius kunnen terecht bij SGE apotheek Stratum, patiënten van SGE Prinsejagt kunnen terecht bij SGE apotheek Woensel en patiënten van SGE de Parade kunnen terecht bij SGE apotheek Orion.

Alle SGE apotheken beschikken ondertussen over een afhaalautomaat. Hier kunt u 24 uur per dag, 7 dagen in de week uw medicatie afhalen. U ontvangt dan een mail of SMS bericht met een code. Met deze code kunt u de medicatie zelf afhalen uit deze automaat.
Daarnaast bestaat nog steeds de mogelijkheid van thuisbezorgen als u niet zelf in staat bent om uw medicatie op te halen.

Uw fysiotherapeut
Naar aanleiding van de nieuwe maatregelen komen de medische fitness trainingen tot 19 januari te vervallen. Er wordt door de overheid onderscheid gemaakt tussen zorg en fitness. Als een fysiotherapeut zorg verleent in een ruimte, dan gelden de algemene regels die voor sportscholen zijn geformuleerd niet. Onder zorg wordt verstaan training, die medisch geïndiceerd is.

Groepsbehandelingen zijn mogelijk als de onderstaande regels worden gevolgd:
 • minimaal 10 m² per persoon
 • de afstand tussen patiënten is steeds 1,5 meter
 • er is altijd minimaal één fysiotherapeut in de ruimte
 • het betreft individueel oefenen

 Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met uw begeleidende fysiotherapeut.

DSP training
Alle groepstrainingen gaan in de periode 15 december tot in ieder geval 19 januari 2021, online door.


Delen

Informatie

Geplaatst
22 december 2020

Onderwerp(en)
Algemeen, Zelfmanagement
Uitgelicht
Boostervaccinaties verlopen via de GGD
Boostervaccinaties verlopen via de GGD
Geplaatst: 23 november 2021

De huisarts heeft geen rol meer in het toedienen van COVID-vaccinaties. ----- The booster vaccinations are provided by the GGD.

Enquête Digitaal Gezondheidscentrum
Enquête Digitaal Gezondheidscentrum
Geplaatst: 10 november 2021

- De enquête is gesloten -

Coronavirus - laatste update
Coronavirus - laatste update
Geplaatst: 8 november 2021

Aanpassing coronamaatregelen binnen SGE met ingang van maandag 8 november.

Aan alle SGE patiënten die de jaarlijkse griepprik ontvangen
Aan alle SGE patiënten die de jaarlijkse griepprik ontvangen
Geplaatst: 28 oktober 2021

Komende week op 1, 2, en 3 november is er nog gelegenheid voor de griepvaccinatie in de Tennishal aan de Vijfkamplaan 10 te Eindhoven. Er is extra ruimte gecreëerd om iedereen die dat wil een griepvaccinatie te kunnen geven.

Koninklijke onderscheiding voor Ed Berends
Koninklijke onderscheiding voor Ed Berends
Geplaatst: 1 oktober 2021

Huisarts Ed Berends (66) is vrijdag bij zijn afscheid als huisarts en lid Raad van Bestuur van SGE benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving de Koninklijke Onderscheiding van locoburgemeester Renate Richters van de gemeente Eindhoven.

Overleven na overlijden – 6 daagse voor weduw-ouders
Overleven na overlijden – 6 daagse voor weduw-ouders
Geplaatst: 27 september 2021

Uw partner is overleden, u blijft achter met uw kind(eren). Hoe weeft u dit verlies in uw leven? En hoe doen uw kinderen dat? Hoe veranderen de dynamieken in het gezin? In duizenden contexten van het dagelijks leven is uw verlies voelbaar en zoekt u een nieuwe weg.