For English, please use Google Translate (in the right corner of this page).

Sommige mensen die een COVID-19 infectie hebben doorgemaakt ervaren tijdens hun herstel ernstige klachten of beperkingen. Voorbeelden hiervan zijn gewrichtspijn en/of stijfheid, afname van uithoudingsvermogen en/of spierkracht, vermoeidheid en kortademigheid. Maar ook psychische problemen kunnen aanwezig zijn. Herkent u deze klachten? Mogelijk kan uw fysiotherapeut iets voor u betekenen.

SGE heeft op elke locatie een fysiotherapeut die is opgeleid in het revalideren van personen die een COVID-19 infectie hebben doorgemaakt. De fysiotherapeut brengt samen met u de klachten in kaart en stelt een passend behandelplan op. Ook werkt hij/zij samen met andere disciplines zoals een diëtist, ergotherapeut of psycholoog.

De herstelzorg is bedoeld voor mensen die langdurig klachten ondervinden. Vanuit de overheid is COVID-19-herstelzorg toegelaten tot het basispakket. Zodoende wordt deze zorg vergoed door uw verzekering. Hier zijn wel voorwaarden aan verbonden. Zo is een verwijzing van een medisch specialist of huisarts nodig. Een andere voorwaarde is dat u instemt met deelname aan medisch-wetenschappelijk onderzoek. U geeft dan toestemming om gegevens over uw gezondheid en behandeling te delen met de onderzoekers. Zonder deze toestemming wordt de zorg niet vergoed. Met het onderzoek worden de effecten en kosten van herstelzorg voor COVID-19 onderzocht.

Op onderstaande website staat aanvullende informatie met betrekking tot herstelzorg na COVID-19. Mocht u vragen hebben kunt u ook altijd contact opnemen met uw huisarts of fysiotherapeut.

https://www.zorginstituutnederland.nl/Verzekerde+zorg/paramedische-herstelzorg-na-covid-19/documenten/brief/2020/09/24/informatiebrief-vergoeding-paramedische-herstelzorg-na-covid-19

Delen

Informatie

Geplaatst
24 december 2020

Onderwerp(en)
Algemeen
Uitgelicht
Rode Kruis vervoer naar coronavaccinatie
Rode Kruis vervoer naar coronavaccinatie
Geplaatst: 19 april 2021

Voor sommige mensen is het lastig om een coronavaccinatie locatie te bereiken. Bijvoorbeeld omdat ze een lichamelijke of geestelijke beperking hebben. In sommige gevallen kan het Rode Kruis u naar de vaccinatiestraat brengen.

Vragen over coronavaccinatie
Vragen over coronavaccinatie
Geplaatst: 15 april 2021

Op dit moment krijgen de assistentes veel vragen met betrekking tot het corona-vaccin (COVID-19). Op het nieuws gaat het bericht dat de huisartsenpraktijken veel vaccinaties over hebben en mensen op een wachtlijst kunnen. Dit is niet het geval in onze praktijk.

Informatie voor gebruikers van corona zelftesten
Informatie voor gebruikers van corona zelftesten
Geplaatst: 13 april 2021

De zelftest is alleen bedoeld voor mensen die geen klachten hebben en die extra zekerheid zoeken omdat zij zich in gezelschap gaan begeven (bijvoorbeeld school, werk, bezoek familielid).

Cliëntenraad SGE
Cliëntenraad SGE
Geplaatst: 6 april 2021

SGE beschikt over een cliëntenraad. Maar waar houdt de cliëntenraad zich mee bezig? Lees het interview met Cees Kok, interim-voorzitter en Shanti Mohamed Jousuf, lid van de cliëntenraad en het jaarverslag 2020 van de cliëntenraad.

Zijn uw gegevens nog up-to-date?
Zijn uw gegevens nog up-to-date?
Geplaatst: 6 april 2021

Verandert er iets in uw gegevens? Wij horen het graag! U kunt de volgende wijzigingen online aan ons doorgeven: een adreswijziging, een ander telefoonnummer, een ander e-mail adres en een verandering in uw familienaam (bij huwelijk/scheiding). U vindt het wijzigingsformulier onder de online diensten knop op de website.

SGE stopt met het digitale formulier voor herhaalrecepten
SGE stopt met het digitale formulier voor herhaalrecepten
Geplaatst: 30 maart 2021

SGE gaat stoppen met het aanbieden van de mogelijkheid een herhaalrecept aan te vragen met het voor u bekende digitale formulier voor iedereen ouder dan 16 jaar. SGE will stop offering the option for persons older than 16 to request a repeat prescription with the digital form known to you.