Als gevolg van een verdere verspreiding van het coronavirus wordt met ingang van 25 maart 2020 de huisartsenzorg voor alle patiënten van de onderstaande praktijken in verzorgingsgebied Strijp/Gestel anders georganiseerd.

 

Patiënten met luchtwegklachten en patiënten zonder luchtwegklachten worden zoveel mogelijk van elkaar gescheiden en worden gezien op verschillende locaties.  

 

Op deze manier beschermen de huisartsen in de regio hun patiënten, de medewerkers en zichzelf zo goed mogelijk tegen de verspreiding van het virus.

 

De patiënten met luchtwegklachten worden gezien door huisartsen en hun medewerkers aan de Jacob van Oppenheimstraat 1. 

 

De patiënten zonder luchtwegklachten worden op de eigen huisartsenpraktijk gezien door de eigen huisarts.

 

Het betreft een initiatief van:
- SGE Strijp
- SGE International
- Huisartsenpraktijk Engelsbergen
- Gezondheidscentrum de Pastorie
- Huisartsenpraktijk Medisch Centrum Hoog Bergen

 

Patiënten kunnen uitsluitend op de Jacob van Oppenheimstraat 1 gezien worden na duidelijke instructies van de eigen huisartsenpraktijk. 

 

De RIVM richtlijn adviseert om thuis te blijven als u neusverkouden bent, hoest, keelpijn of koorts hebt.

 

Bel met de huisarts als uw klachten verergeren en als u medische hulp nodig hebt. Bel altijd eerst, overdag belt u naar de eigen huisartsen praktijk, in de avond- en weekenduren neemt u voor spoedgevallen contact op met de huisartsenpost. U hoort van de assistente waar en wanneer u gezien kan worden. 

For English, please use Google Translate (in the right corner of this page).Delen

Informatie

Geplaatst
24 maart 2020

Onderwerp(en)
In uw wijk
Uitgelicht
Check de sport- en beweegtips
Check de sport- en beweegtips
Geplaatst: 22 mei 2020

Dat u door voldoende te bewegen gezond, fit en vrolijk kunt blijven, dat wisten we al. Zo wordt de kans op hoge bloeddruk, hart- en vaatzieken, longklachten, depressie, suikerziekte en vele andere chronische ziekten door bewegen en sporten op langere termijn stukken kleiner. Echter, in deze tijden van het coronavirus, komt bewegen en sporten onder druk te staan. Samen met het Amsterdam Universitair Medisch Centrum, de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond, de Vereniging voor Sportgeneeskunde, heeft NOC*NSF een document opgesteld met sport- en beweegadviezen in tijden van het coronavirus.

Vacaturenieuws
Vacaturenieuws
Geplaatst: 22 mei 2020

SGE is op zoek naar huisartsen voor een aantal locaties in Eindhoven. Elk gezondheidscentrum van SGE heeft zijn eigen identiteit en dynamiek. Dit is afhankelijk van de wijk waarin het centrum is gevestigd, de patiëntenpopulatie, de grootte van het centrum en de collega’s.

Veilig naar de fysiotherapeut
Veilig naar de fysiotherapeut
Geplaatst: 22 mei 2020

Goed nieuws: de fysiotherapeuten van SGE mogen sinds 1 mei weer patiënten behandelen. Natuurlijk zorgen we dat uw bezoek veilig is volgens de richtlijnen van het RIVM. Daar hebben we uw hulp bij nodig. Lees in dit artikel meer over de spelregels rondom uw bezoek.

Lees het digitale magazine: Fit tijdens corona
Lees het digitale magazine: Fit tijdens corona
Geplaatst: 19 mei 2020

Een 6-tal betrokken studenten van Fontys vroeg zich af hoe ze tijdens deze Coronacrisis een bijdrage kunnen leveren aan de gezondheid van ons allemaal. Ze hebben - samen met een aantal SGE zorgprofessionals - een lezenswaardig en kleurrijk magazine gemaakt. Dit om ons op een positieve manier door deze bijzondere periode heen te loodsen, met wat extra zorg voor uzelf.

Een afspraak in het gezondheidscentrum?
Een afspraak in het gezondheidscentrum?
Geplaatst: 28 april 2020

Heeft u een gezondheidsklacht of wilt u een afspraak maken bij de huisarts, praktijkondersteuner, fysiotherapeut of andere zorgverlener in het centrum? Bel eerst voor een afspraak. Heeft u een afspraak in het centrum? We hebben de volgende maatregelen voor uw en onze veiligheid.

Iedereen veilig
Iedereen veilig
Geplaatst: 28 april 2020

De oproep ‘Blijf thuis’ levert in sommige thuissituaties meer dan normale spanning, stress, ruzie en geweld op. Denk aan huiselijk geweld en kindermishandeling. Veilig Thuis is ook nu bereikbaar voor advies en hulp. Dus zit u zelf in zo’n situatie en heeft u hulp nodig? Maakt u zich zorgen over iemand in uw buurt of een familielid? Heeft u twijfels of vragen? Bel Veilig Thuis dan op 0800 - 2000. Ook nu. Of misschien juist nu, want geweld stopt niet vanzelf.