Mentale klachten bij jongvolwassenen (16-25 jaar) worden vaak niet besproken. Hierdoor is het voor de huisarts vaak moeilijk in te schatten waar zij mee zitten en waar zij behoefte aan hebben. Daarom vragen wij jou om mee te doen aan een onderzoek van de Universiteit van Maastricht in samenwerking met SGE via een anonieme, online enquête die niet langer dan 3 minuten duurt.

Het doel van het onderzoek is om de mentale gezondheid van jongvolwassenen, en hun behoefte aan ondersteuning, in kaart te brengen.

Doe je mee?

Klik hier om de vragenlijst te starten.

Online vragenlijst

Mentale problemen ontstaan vaak al gedurende de adolescentie. Echter, vaak worden ze bij deze leeftijdsgroep niet onderkend en zodoende worden de klachten pas echt serieus genomen op volwassen leeftijd, als iemand vastgelopen is in bijvoorbeeld de werk- of gezinssituatie.

Voor veel adolescenten en jongvolwassenen is het een ontzettende uitdaging om hun weg te vinden naar zelfstandig en optimaal functioneren. Veel gezondheidscentra hebben wel laagdrempelige mogelijkheden om mentale problemen bij jongvolwassenen aan te pakken.

Wij willen via de bovenstaande enquête onderzoeken hoe vaak mentale klachten voorkomen bij jonge mensen en wat hun mening is over hulp. Met deze informatie willen wij uiteindelijk de ‘unmet need’ voor mentale ondersteuning in kaart brengen. Dit zijn de jongeren die wel ondersteuning nodig hebben of kunnen gebruiken, maar deze niet ontvangen.

Als wij de grootte van het probleem van unmet need in kaart kunnen brengen, weten we of het nodig is om de zorg hier op aan te passen.

Alleen door jouw medewerking kunnen wij evalueren hoe laagdrempelig de huidige manier van zorg is en hoe wij deze kunnen verbeteren. Samen maken wij het verschil!

For English, please use Google Translate (in the right corner of this page).Delen

Informatie

Geplaatst
6 april 2020

Onderwerp(en)
Algemeen, Psychische zorg
Uitgelicht
GEZOCHT: deelnemers patiëntenpanel ter verbetering hartzorg
GEZOCHT: deelnemers patiëntenpanel ter verbetering hartzorg
Geplaatst: 17 januari 2022

Heeft u in de afgelopen 5 jaar een hartaandoening gehad en wilt u een bijdrage leveren aan het beter maken van de hartzorg? Dan nodigen wij u graag uit om met ons samen te werken als deelnemer patiëntpanel voor verbetering van de hartzorg.

Boostervaccinatie | Registratie in CoronaCheck-app
Boostervaccinatie | Registratie in CoronaCheck-app
Geplaatst: 29 december 2021

Heeft u via SGE een boosterprik gehad? U kunt dan binnenkort een vaccinatiebewijs in uw CoronaCheck-app uploaden. Momenteel zijn we druk bezig om alle gegevens te verwerken. De verwachting is wel dat dit enige tijd kan duren. We vragen hiervoor uw geduld en begrip.

Boostervaccinatie
Boostervaccinatie
Geplaatst: 23 december 2021

We doen er alles aan om massaal te boosteren. De GGD’en schalen daarbij gigantisch op. Ook SGE gaat de GGD helpen met het boosteren van alle 60 plussers.

SGE wenst u fijne feestdagen!
SGE wenst u fijne feestdagen!
Geplaatst: 23 december 2021

SGE wenst u en uw dierbaren fijne en warme feestdagen en bovenal een gezond 2022! SGE wishes you and your loved ones a lovely holiday and above all a healthy 2022!

Nieuwe vaste huisarts
Nieuwe vaste huisarts
Geplaatst: 22 december 2021

SGE Strijp is verheugd om vanaf 3 januari 2022 weer met een voltallig team aan huisartsen te werken.

SGE leidt op!
SGE leidt op!
Geplaatst: 22 december 2021

SGE, DOH Zorggroep en SUMMA college slaan de handen ineen om studenten gezamenlijk op te leiden.