Hart- en vaatziekten Behandelteam


De eerste persoon in uw behandelteam bent u zelf. We vinden het belangrijk dat u een actieve rol heeft in uw behandeling. Dit noemen we zelfmanagement. U denkt en beslist mee over uw behandeling.

Daarnaast zijn de huisarts, de praktijkondersteuner en diverse andere zorgverleners betrokken in het behandelteam. Zij informeren en adviseren u over de behandelmogelijkheden, over leefstijlaanpassingen en over eventuele risico’s. Ook coachen zij u hoe u om kunt gaan met uw ziekte en het een plaats kunt geven in uw dagelijkse leven. U kiest zelf welke zorg u daarbij belangrijk vindt, wat u er zelf aan wilt doen en welke begeleiding u nodig heeft. 

Om u beter te ondersteunen op de momenten dat u vragen heeft, beschikken we over een digitaal
patiëntenportaal IkbenVIP. Hier kunt u uw gezondheidsplan inzien, thuismeting doorgeven of een bericht sturen naar de praktijkondersteuner.

Welke zorgverleners werken met u samen in het zorgprogramma?

  • Huisarts: stelt de diagnose vast en schrijft u zo nodig medicatie voor. 
  • Praktijkondersteuner: is uw centrale aanspreekpunt. Hij/zij coördineert het zorgprogramma, draagt bij aan de diagnosestelling, geeft u voorlichting, houdt de controle afspraken met u en/of begeleidt u digitaal via IkbenVIP en overlegt met de huisarts indien medicatie aanpassingen nodig zijn. Hij/zij helpt u bij het formuleren van uw gezondheidsdoelen in uw gezondheidsplan.
  • Assistente: ondersteunt de huisarts en praktijkondersteuner. Zij heeft een belangrijke administratieve taak.
  • Apotheek: levert en bewaakt uw medicatie.
  • Diëtiste en leefstijldeskundigen: ondersteunen u om risico te verlagen door te werken aan een gezonde leefstijl, dit kan met een 'dieet op maat' door de diëtisten of deel te nemen aan groepsbijeenkomsten: Gezond voor Hart en Vaten of een zoutworkshop of supermarktrondleiding.
  • Fysiotherapeut: helpt uw conditie of spierkracht te verbeteren, individueel of in een beweegprogramma. Bewegen heeft een belangrijk risico verlagend effect. 
  • Praktijkondersteuner GGZ:  helpt bij psychische problemen die te maken hebben met uw ziekte, het accepteren daarvan of problemen op werk of in het gezin.


Uitgelicht
GEZOCHT: deelnemers patiëntenpanel ter verbetering hartzorg
GEZOCHT: deelnemers patiëntenpanel ter verbetering hartzorg
Geplaatst: 17 januari 2022

Heeft u in de afgelopen 5 jaar een hartaandoening gehad en wilt u een bijdrage leveren aan het beter maken van de hartzorg? Dan nodigen wij u graag uit om met ons samen te werken als deelnemer patiëntpanel voor verbetering van de hartzorg.

Boostervaccinatie | Registratie in CoronaCheck-app
Boostervaccinatie | Registratie in CoronaCheck-app
Geplaatst: 29 december 2021

Heeft u via SGE een boosterprik gehad? U kunt dan binnenkort een vaccinatiebewijs in uw CoronaCheck-app uploaden. Momenteel zijn we druk bezig om alle gegevens te verwerken. De verwachting is wel dat dit enige tijd kan duren. We vragen hiervoor uw geduld en begrip.

Boostervaccinatie
Boostervaccinatie
Geplaatst: 23 december 2021

We doen er alles aan om massaal te boosteren. De GGD’en schalen daarbij gigantisch op. Ook SGE gaat de GGD helpen met het boosteren van alle 60 plussers.