Zelf bloeddruk meten en doorgeven

U meet zelf thuis uw bloeddruk. Bijvoorbeeld omdat u een hoge bloeddruk heeft en/of hier medicijnen voor slikt. Of omdat u hart- en vaatziekten wilt voorkomen. Een goede bloeddruk is immers van groot belang voor een gezond hart en gezonde vaten. Wanneer u, uw bloeddruk op de juiste manier meet, volgens de gegeven instructies, geeft dat betrouwbare informatie over uw gezondheid en inzicht voor een eventuele behandeling. 
De bloeddrukmetingen geeft u vervolgens door aan uw zorgverlener via de app ‘IkBenVIP’ op uw smartphone of tablet.

Meer informatie over waarom en hoe de bloeddruk te meten vindt u hier en over de app IkBenVIP vindt u hier.

Voor het meten van uw bloeddruk en pols bieden wij u meerdere alternatieven:

  1. U heeft zelf al een bloeddrukmeter. U kunt u hier de betrouwbaarheid checken.
  2. Door deel te nemen aan de groepsbijeenkomsten Gezond voor Hart en Vaten ontvangt u (gratis) een bloeddrukmeter. Naast het thuis meten krijgt u informatie in de bijeenkomsten wat u kan doen om meer grip te krijgen op uw verhoogd risico op een hart- en vaatziekte.
  3. U kunt gebruik maken van een leenmeter van het gezondheidscentrum.
  4. U kunt een afspraak maken in het gezondheidscentrum om uw bloeddruk te laten meten door een assistente.
  5. U kunt via uw praktijkondersteuner een bloeddruk meter aanschaffen die van goede kwaliteit is. Voor patiënten bieden we de bloeddrukmeter aan tegen gereduceerd tarief.

De bloeddrukmeter die u in onze centra kunt aanschaffen is de Microlife Bloeddrukmonitor incl IHB technologie (BPA1 EASY). Via de praktijkondersteuner in het gezondheidscentrum kunt u deze kwalitatief goede meter aanschaffen voor een aantrekkelijke prijs van € 25,00 (reguliere prijs € 40,00-€ 50,00).

Uitgelicht
GEZOCHT: deelnemers patiëntenpanel ter verbetering hartzorg
GEZOCHT: deelnemers patiëntenpanel ter verbetering hartzorg
Geplaatst: 17 januari 2022

Heeft u in de afgelopen 5 jaar een hartaandoening gehad en wilt u een bijdrage leveren aan het beter maken van de hartzorg? Dan nodigen wij u graag uit om met ons samen te werken als deelnemer patiëntpanel voor verbetering van de hartzorg.

Boostervaccinatie | Registratie in CoronaCheck-app
Boostervaccinatie | Registratie in CoronaCheck-app
Geplaatst: 29 december 2021

Heeft u via SGE een boosterprik gehad? U kunt dan binnenkort een vaccinatiebewijs in uw CoronaCheck-app uploaden. Momenteel zijn we druk bezig om alle gegevens te verwerken. De verwachting is wel dat dit enige tijd kan duren. We vragen hiervoor uw geduld en begrip.

Boostervaccinatie
Boostervaccinatie
Geplaatst: 23 december 2021

We doen er alles aan om massaal te boosteren. De GGD’en schalen daarbij gigantisch op. Ook SGE gaat de GGD helpen met het boosteren van alle 60 plussers.